Argentin, Moreno

Om rytteren
Født: 17.12.1960
Land: Italien

Måske Italiens mest succesfulde klassikerrytter med en imponerende sejrsliste: VM i linieløb(1), Liege-Bastogne-Liege(4), Flandern Rundt(1), Fléche Wallonne(3), Lombardiet Rundt(1), Coppa Sabatini(2), Danmark Rundt(1), (84 sejre i karrieren).

Argentin startede med at køre cykel, da han var en lille dreng, og vandt sit første løb som 14-årig. Men alligevel overvejede han kort tid efter sejren at stoppe med cykling, da han syntes det var for hårdt. Heldigvis fik hans far ham overtalt til at fortsætte.

Han blev professionel i 1980 og allerede året efter vandt han som 21-årig 2 etaper i Giro d'Italia. I 1986 lykkedes det ham at vinde sit yndlings løb, Verdensmesterskabet. Han var i udbrud med Charly Mottet, men satte ham kort før mål, og blev fortjent verdensmester. Året efter var han igen med i det afgørende udbrud, men denne gang med Sean Kelly og Steven Roche. Men Argentin blev snydt i finalen af en snu Roche, som fuldende sin imponerende Tribel (Giro d'Italia, Tour de France og VM samme år).  

Da Argentin i starten af 90'erne blev holdkammerat med Rolf Sørensen, lærte han fra sig af sin taktiske sans, som Rolf senere har brugt i sin karriere.

Moreno Argentin stoppede sin karriere i 1994, hvor han kørte for Gewiss-ballan, hvor han bl.a. var holdkammerat med Bjarne Riis.
Dan Vendt Christensen