Skibby, Jesper

Om rytteren
Født: 21.03.1964
Land: Danmark

Søn af Willy Skibby. Den eneste danske cykelrytter, der har vundet etaper i alle de tre store etapeløb (Tour'en, Giro'en og Vuelta'en). Han blev professionel i 1986, og kørte sine bedste år fra 1989-97 for hollandske TVM. I 1998 blev han ansat hos det danske Home Jack&Jones-hold, hvor han kørte de tre sidste år af sin karriere.

I Tirreno-Adriatico i 1993 styrtede Jesper Skibby i en massespurt, og slog uden hjelm hovedet ned i asfalten to gange, og pådrog sig et dobbelt kraniebrud. Men typisk Skibby kæmpede han sig tilbage og 3-4 måneder senere vandt han 5. etape til Evreux i Tour de France. Styrtet i Tirreno-Adriatico gav ham senere problemer med en mild form for epilepsi.

En anden kendt episode i Skibbys karriere var i Flandern Rundt i 1987, hvor Skibby havde været i soloudbrud i over 200 kilometer. Men på Koppenberg-stigningen væltede han, hvorefter en løbsdirektør der kørte bagefter, kørte over hans cykel, og smadrede både den og Skibbys chance i løbet.

Efter sin karriere blev Skibby ansat som PR- og sponsorkoordinator, hos det danske hold han sluttede sin karriere. Senere var han med i opstarten af det danske U23-hold Team PH.
Dan Vendt Christensen