Aimar, Lucien

Om rytteren
Født: 28.04.1941
Land: Frankrig

Fransk cykelrytter der vandt Tour de France i 1966. Han var egentlig hjælperytter for Jacques Anquetil, men opgøret mellem Anquetil og Raymond Poulidor var intenst det år. Så intenst at både Anquetil og Poulidor smed så meget tid på 10. etape, at deres sejrschancer var forduftet. En 20 mandsgruppe var kørt væk i jagten på den senere etapevinder Tommaso De Pra, og her sad Lucien Aimar med. Aimar var herefter kaptajn på Ford-France holdet.

Poulidor kæmpede sig tilbage i klassementet, men han sluttede alligevel 2 minutter efter Aimar. Han blev aldrig en trussel blandt andet på grund af Anquetil. Et godt eksempel på det var på 17. etape fra Briançon til Torino, hvor Poulidor angreb. Anquetil lagde sig i spidsen af feltet og trak Aimar op til Poulidor. Det var i øvrigt på denne etape Aimar erobrede trøjen.

Uden Anquetil havde Lucien Aimar næppe vundet Tour de France, men Anquetil ville gøre alt for, at Poulidor ikke skulle vinde. Lucien Aimar vandt med 1 minut og 7 sekunder foran Jan Janssen og 2 minutter og 2 sekunder foran Raymond Poulidor.
Dan Vendt Christensen