Sørensen, Rolf

Om rytteren
Født: 20.04.1965
Land: Danmark

Danmarks mest vindende professionelle cykelrytter, der igennem slutningen af 1980'erne og 90'erne, har vundet flere store sejre. Rolf Sørensens styrke og taktiske sans gjorde ham specielt ekspert i éndagsløb, blandt de store løb han har vundet er Tirreno-Adriatico, Trofeo Laigueglia, Paris-Tours, Paris-Bruxelles, Liege-Bastogne-Liege, Rund um den Henninger Turm, Milano-Torino, Kuurne-Bruxelles-Kuurne, Holland Rundt, Flandern Rundt og Danmark Rundt.

En stor etapeløbsrytter blev han aldrig, og de enkelte etapeløb han vandt, var små løb uden helt store bjerge. Han havde dog den gule trøje i Tour de France i 1991, men måtte udgå efter styrt inden de nåede bjergene.

Efter 9 sæsoner hos italienske hold og 4 hos et hollandsk, besluttede Rolf sig for i 2001 at skrive kontrakt med CSC-World Online, så han kunne slutte karrieren på et dansk hold. Han fik dog ikke mulighed for at slutte hos det danske hold, da han ikke var tilfreds med kontraktforlængelsen i 2002. Han valgte derfor at køre for Landbouwkrediet-Colnago.
Dan Vendt Christensen