Olsen, Otto

Om rytteren
Født: 06.02.1928
Land: Danmark

Elegant dansk cykeltalent der i 1952 begyndte at køre 6-dagesløb. Han kørte de fleste af løbene med Max Jørgensen som makker. Han kørte dog også med andre ryttere bl.a. blev han nummer 3 i 1952 i 6-dagesløbet i København med Marcel Bareth som makker, også Palle Lykke Jensen kørte som hans makker i et par løb.

Otto Olsen som var uddannet klejnsmed begyndte allerede i 1944 at køre på landevej, men med tiden satsede han mere på banesporten. I 1948 blev han den bedste begynder på Ordrupbanen, og i 1952 vandt han blandt andet DBC's mesterskab på 10 km.

I 1953 deltog han i det specielle 6-dagesløb i St. Etienne, hvor der en aften kun var to betalende tilskuere. Den respekterede rytter Emile Carrara spurgte de to tilskuere, hvor meget de havde betalt for billetterne, hvorefter han tilbød dem det dobbelte, hvis de gik hjem igen. Tilskuerne tog imod hans tilbud, og rytterne tilbragte aftenen afslappet med rødvin. Forbundet fandt senere ud af, at rytterne ikke havde kørt denne aften, og Emile Carrara fik en længere karantæne. Otto Olsen slap for tiltale.
Dan Vendt Christensen